Pasen is een feestdag die draait om lekkere baksels en chocolade, dus waarom dit niet integreren in je bakkerij specialiteiten? Wij van Liebherr geven je enkele recepten die je kunt maken voor al je klanten (of natuurlijk familie en vrienden).
Met oogjes van rozijnen en een parelsuiker buikje zijn deze paasbroodjes ideaal om te delen met het hele gezin. Wat heb je nodig voor 12 haasjes?
De bereiding is erg simpel: maak een rijk deeg zoals je gewend bent, door eerst de droge ingrediënten te mixen en hierna de natte ingrediënten toe te voegen. Let er hierbij op dat je de boter niet in één keer toevoegt. Als alle boter is toevoegt moet het deeg worden gekneed voor 15 tot 20 minuten, op medium mixer snelheid. Zodra het deeg goed is gemixt, moet het 1 tot 1.5 uur rijzen. Vervolgens moet je het deeg nog een aantal keren goed kneden. Nu is het tijd om de hazen te maken. Met dit recept heb je genoeg deeg voor 12 hazen, bestaande uit 3 onderdelen per stuk. Je hebt 20 gram deeg nodig voor de oren, 30 gram voor het hoofd en 50 gram voor het lijfje. Wanneer je deze bolletjes hebt verdeeld, moet je de onderdelen aan elkaar vastmaken. Let op! De ovalen oortjes hebben een kleine snee (ongeveer ¾) nodig in het midden. Hierna kun je de ogen en een eventuele ei-laag en parelsuiker buik toevoegen. De hazen moeten 15 tot 20 minuten in de oven op 220 graden. En ta-daa! Je hebt een stel heerlijke paashaasjes.
Wil je deze Pasen gaan voor iets totaal anders? Probeer dan eens kaneel twisters, een klein broodje vol lekkers. Wat heb je nodig?
Voor je getwiste kaneelbroodjes maak je een standaard deeg, waarbij je de gist en melk mixt en deze 10 minuten laat staan. Vervolgens roer je de boter, suiker, eieren, zout, kaneel en vanille erdoorheen. Hierna roer je één kopje bloem erdoorheen tot het goed is gemengd. Hierna herhaal je dit proces totdat alle bloem is verwerkt. Daarna kneed je het deeg voor een goede 5 minuten. Dit deeg moet 90 minuten rusten, het is dan verdubbeld in grootte. Dan is het tijd om je deeg in vieren te delen en weer 20 minuten te laten rusten. Dan kun je aan de slag met het bakken; voor dit recept duurt dat ongeveer 20 tot 25 minuten op 220 graden.
Heb je dit jaar meer trek in een stevig brood? Dan is deze paas-special misschien wel het brood voor jou. Wat heb je allemaal nodig?
Voor het brood:
Voor de vulling:
Deze paas-lekkernij vraagt iets meer werk maar valt goed te overzien voor de ervaren bakker. Je start met de (warme) melk toe te voegen aan een kom met de boter, vanille en gist. Dit moet ongeveer 5 minuten gemixt worden. Hierna kunnen alle droge ingrediënten worden toegevoegd. Het geheel moet ongeveer 6 minuten worden gekneed en vervolgens 1.5 tot 2 uur rijzen. Het deeg kan nu worden verdeeld over gewenste porties. Hierna kan de vulling worden gemaakt. Zorg ervoor dat je het deeg eerst met ei glad maakt en daarna pas de vulling erop legt. Zorg er ook voor dat aan beide kanten voldoende ruimte is om het deeg te vullen. Rol het deeg op tot een rol en als je 2 rollen hebt, vlecht deze samen tot het één brood wordt. Daarna kan het brood gebakken worden, gemiddeld 45 minuten tot een uur, waarbij je goed moet opletten wanneer het gaar is.
En heb je al trek gekregen in brood? Jij als bakker weet precies wat je klanten willen maar ook hoe je ze elk jaar weer kan verrassen met nieuwe favorieten. Liebherr weet als geen ander hoe belangrijk het is om al deze lekkernijen koel en vers te moeten houden. Ook tijdens het bakproces zijn we van de partij; je kan je deeg veilig en efficiënt opbergen in een Liebherr koelkast of vrieskast. Hierdoor doet je Liebherr apparaat het zware koelwerk terwijl jij weer aan de slag kan gaan met je volgende baksel. Meer weten hoe Liebherr je kan ondersteunen tijdens de vrolijke paasdagen? Ga snel naar: https://www.liebherr-professional.nl/professionele-apparaten/bakkerij/ en kom alles te weten over onze koele opties.
© Buram Electro B.V. Alle rechten voorbehouden.