• Home
 • SmartMonitoring voor Gastronomie

SmartMonitoring: intelligente oplossingen voor een gemakkelijke werking

 • Alle apparaten in beeld

  Houd al uw apparaten in de gaten met onze slimme technologie! Ervaar totale controle en naadloze connectiviteit voor een efficiënte dagelijkse ervaring. Uw tijd is kostbaar – optimaliseer deze met ons.

 • Eenvoudige bediening

  Met onze intuïtieve gebruikersinterface wordt technologie kinderspel. Bevind u in een wereld waar gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie hand in hand gaan. Onze app bedienen is nog nooit zo eenvoudig geweest.

 • Automatische meldingen

  Situaties als de deur open laten staan is verledentijd met het gebruik van SmartMonitoring. Met onze automatische meldingen blijft u altijd op de hoogte als er een fout optreed in het apparaat.

 • Digitale toegang tot HACCP-gegevens, geautomatiseerde rapporten

  Veiligheid en compliance met één druk op de knop. Met SmartMonitoring heeft u toegang tot uw HACCP-gegevens en geautomatiseerde rapporten, waardoor voedselveiligheid centraal staat. Beheer uw gegevens efficiënt, krijg real-time updates en garandeer naleving van voorschriften.


  Gefocust werken dankzij SmartMonitoring

  Concentreer u op uw werk en geniet van uw vrije avond met SmartMonitoring van Liebherr. Deze innovatieve oplossing biedt u direct inzicht in alle essentiële statusgegevens van uw koelapparaat en alarmeert onmiddellijk bij eventuele afwijkingen. Daarnaast neemt het apparaat ook belangrijke documentatietaken op zich, waardoor u voldoet aan strenge kwaliteitsnormen. Met slechts één muisklik kunt u moeiteloos gegevens ophalen en delen met auditors of bevoegde autoriteiten.

  Laat de zorgen over uw voedingsmiddelen achter u en bespaar kostbare tijd bij het documenteren. Met SmartMonitoring van Liebherr stapt u binnen in de wereld van digitale en geautomatiseerde monitoring en controle van omgevingsparameters.

  Digitale monitoringoplossing

  Servicegemak in één Dashboard

  Met SmartMonitoring biedt Liebherr u op maat gemaakte en uitgebreide oplossingen voor het beheer van professionele koel- en vriesapparatuur.

  Ontdek de voordelen:

  1. Volledige Controle: Alle meet- en bedrijfsgegevens, samen met de actuele apparaatstatus, zijn in één oogopslag beschikbaar.
  2. Directe Alarmmeldingen: Wees direct op de hoogte van storingen, fouten, temperatuur- en deuralarmen, evenals eventuele uitval van het apparaat.
  3. Naadloze Documentatie: Houd de temperatuurgeschiedenis nauwkeurig bij en genereer moeiteloos temperatuur-conformiteitsrapporten en HACCP-rapportages.
  4. Efficiënte Serviceaanvragen: Dien serviceverzoeken rechtstreeks vanaf het overzichtelijke dashboard in.

  Met SmartMonitoring van Liebherr optimaliseert u niet alleen uw koelprocessen, maar bent u ook verzekerd van directe respons bij eventuele problemen. Ontdek de perfecte combinatie van gebruiksvriendelijkheid en geavanceerde functionaliteiten voor uw professionele omgeving.


  Altijd op de hoogte

  Via betrouwbare alarmsystemen

  In de Alarmsectie gaat het verder dan alleen het bekijken van waarschuwingen en apparaatalarmen; het biedt ook de flexibiliteit om individuele, apparaatonafhankelijke cloudalarmen in te stellen.

  Wat kunt u verwachten?

  • Duidelijk overzicht van actieve en historische waarschuwingen
  • Mogelijkheid om opmerkingen toe te voegen aan alarmmeldingen
  • Efficiënt verzenden van serviceverzoeken rechtstreeks vanaf het dashboard.

  Altijd Overzichtelijk

  Beheer slim met SmartMonitoring

  Alle ingrediënten moeten in optimale conditie bewaard en gekoeld worden. Vertrouw niet op de perfecte temperatuur zonder die te controleren. Met het SmartMonitoring-dashboard hebt u direct inzicht in de actuele meet- en bedrijfsgegevens, alarmmeldingen en de status van uw apparatuur. De intuïtieve gebruiksvriendelijkheid maakt het overal toegankelijk. U kunt de gegevens op elk gewenst moment online raadplegen, waardoor u de zekerheid hebt dat de opslagtemperaturen optimaal zijn voor de voedselveiligheid.

  Ononderbroken documentatie

  Efficiënte Rapporttoegang

  SmartMonitoring maakt het eenvoudig om direct in de applicatie temperatuurdocumentatie te genereren, zodat u voldoet aan de kwaliteitsprocessen en richtlijnen. Hierdoor zijn betrouwbare rapporten op elk moment toegankelijk en opvraagbaar.

  Bekijk ons assortiment

  Ontdek onze catalogus met netwerkcompatibele laboratoriumapparatuur en optimaliseer uw beheer met geavanceerde technologieën. Als u meer informatie wenst over SmartMonitoring, drukt u op de onderstaande knop om direct naar de FAQ te gaan.

  Wat u nodig hebt om SmartMonitoring te gebruiken

  • Netwerkcompatibel apparaat

   Om SmartMonitoring te kunnen gebruiken, hebt u eerst een netwerkcompatibel apparaat van Liebherr nodig. Een overzicht van de koel- en vriesapparaten voor integratie in het SmartMonitoring-systeem vindt u hier.

  • SmartModule

   De SmartModule is de basis voor de netwerkverbinding van uw professionele Liebherr apparaten van de huidige generatie (vanaf 2023). De SmartModule kan desgewenst ook achteraf individueel worden ingebouwd. Deze wordt aangesloten op uw netwerk en stuurt de toestelgegevens door naar de Liebherr cloud, die overzichtelijk worden weergegeven in het SmartMonitoring dashboard.

   Netwerkvereisten

   Ondersteunt wifi IEEE 802.11 b/g/n 2,4 GHz, WPA2/WPA3

   De volgende netwerkpoorten worden binnen uw netwerk ondersteund en op het overgangspunt naar het internet vrijgegeven:

   • HTTP: Poort 80/TCP (OUT)
   • HTTPS: Poort 443/TCP (OUT)
   • NTP: Poort 123/UDP (OUT)
  • Licenties

   Voor het gebruik van SmartMonitoring heeft u een op maat gemaakte licentie van Liebherr nodig. Deze bevat onder andere essentiële functies zoals controle, documentatie en e-mailwaarschuwingen.

   • Contractduur van 36 maanden vanaf activering
   • Geen automatische verlenging
   • Eén licentie per meetpunt (koel- / vriesapparaat)
   • Toegangsautorisatie voor een onbeperkt aantal gebruikers
   • Geavanceerd gebruikers- en apparatenbeheer (op basis van rollen)
   • Optionele uitbreiding met sms- en spraakalarmering
  • Lokale interface

   De SmartModule dient als lokale interface en verzendt meetgegevens moeiteloos naar uw bestaande monitoringsysteem, waardoor een perfecte coördinatie tussen uw apparaten en het monitoringsysteem mogelijk is.

  FAQs

  Hoe lang worden mijn gegevens in het dashboard bewaard?

  Meetgegevens voor historische diagrammen, alarmlijsten en rapporten worden gedurende 3 maanden bewaard, terwijl reeds gegenereerde rapporten met terugwerkende kracht gedurende 6 maanden toegankelijk blijven.

  Welke gebruikersrollen zijn er?

  Beheer eenvoudig rollen (administrator of gebruiker) in het MyLiebherr-portaal:

  • Administrator: Volledige controle met toegang tot alle functies en zicht op alle apparaten. De mogelijkheid om gebruikers machtigingen te verlenen voor specifieke apparaten.

  • Gebruiker: Beperkte beheerrechten, zonder mogelijkheid om koelapparaten en SmartCoolingHubs te beheren. Geen toegang tot licentieaankopen of toewijzingen, apparaateigenschappen wijzigen, apparaatgroepen bewerken of alarminstellingen aanpassen.

  Hoe lang zijn mijn historische gegevens zichtbaar?

  Wij tonen u historische gegevens voor een periode tot 3 maanden. Bewaar uw individuele historische gegevens lokaal volgens uw specifieke bewaartermijnen.

  Wat zijn niet-gelicentieerde apparaten?

  Om gegevens van een apparaat op het dashboard te kunnen zien, moet er een licentie aan het apparaat toegekend zijn. Apparaten die met de SmartCoolingHub verbonden zijn, maar waaraan nog geen licentie is toegewezen, zijn zichtbaar als niet-gelicentieerde apparaten. Het dashboard kan voor deze apparaten niet gebruikt worden.

  Hoe kan ik gedetailleerde meetwaarden van apparaten downloaden?

  Klik op het apparaat en ga naar de ‘Geschiedenis’. Kies de gewenste periode. Klik op ‘Geschiedenis downloaden’. De apparaat-meetwaarden worden dan gedownload als CSV-bestand zoals ze in de tabel worden weergegeven.

  Waarom heb ik een MyLiebherr-bedrijfsaccount nodig?

  Het bedrijfsaccount is nodig omdat SmartMonitoring ontworpen is voor bedrijfsmatig gebruik. U heeft het MyLiebherr-account nodig om in te loggen op SmartMonitoring.

  Kan ik collega’s uitnodigen voor SmartMonitoring?

  Ja, u kunt collega’s uitnodigen via het MyLiebherr-portaal. Zij moeten dan een account aanmaken onder uw bedrijfsaccount, die u als administrator beheert en de rechten toekent.

  Waarom heb ik een licentie nodig voor mijn meetpunt?

  SmartMonitoring is een toepassing op licentiebasis. Elk meetpunt heeft een geldige licentie nodig om zichtbaar te zijn en gemonitord te worden in SmartMonitoring.

  Hoe kan ik mijn gekochte licentie gebruiken?

  Om uw aangeschafte licentie te activeren, voert u de ontvangen licentiesleutel in het daarvoor bestemde veld in. Dit kan rechtstreeks worden gedaan tijdens het onboarden van een nieuw apparaat of via ‘Mijn apparaten’ – <Apparaat> – ‘Licentie-informatie’. Na het invoeren van de licentiesleutel klikt u op ‘Licentie activeren’ om de licentie te activeren en toe te wijzen aan het meetpunt.

  Waar vind ik informatie over mijn licenties?

  In SmartMonitoring hebt u een overzicht van alle geactiveerde en toegewezen licenties onder ‘Instellingen’ – ‘Licentiebeheer’. In de eigenschappen van elk meetpunt vindt u informatie over de toegekende licentie. U kunt daar ook een licentie verwijderen.

  Wat betekenen de kleuren ‘rood’, ‘geel’ en ‘blauw’ op het display van de alarmen?

  Afhankelijk van hoe kritiek het alarm is, wordt het in het rood of geel weergegeven. Alle alarmen worden blauw weergegeven, zodra ze verholpen zijn. Bovendien wordt dan de duur van het alarm weergegeven.

  Hoe kan ik via sms of telefoon op de hoogte worden gebracht?

  Voor dit soort meldingen is de sms- en belnotificatie-licentie nodig.

  Wat is de individuele temperatuurgrens?

  U kunt via de alarminstellingen extra individuele temperatuurgrenzen en vertragingen op het apparaat instellen. Deze instelling is gekoppeld aan het cloudalarm. De cloudalarmen worden dan onafhankelijk van de eigenlijke apparaatalarmen verzonden. Hierdoor is een dubbele beveiliging mogelijk.

  Hoe kan ik de temperatuurgrenzen op het apparaat instellen via SmartMonitoring?

  De temperatuur van de apparaten kan alleen op het apparaat zelf ingesteld worden.

  Wat is een cloudalarm?

  Het cloudalarm is een extra alarm. U kunt dit optioneel activeren en configureren in SmartMonitoring. Dit alarm is onafhankelijk van het apparaat alarm en kan aanvullend gebruikt worden om nog meer veiligheid te bieden.

  Hoe lang zijn mijn alarmen zichtbaar?

  Wij tonen u historische gegevens van alarmen voor een periode tot 3 maanden. Sla uw alarmenlijst lokaal op voor uw individuele bewaartermijnen.

  Hoe lang zijn mijn reports zichtbaar?

  Wij tonen u de reports die u de laatste 6 maanden in SmartMonitoring gemaakt hebt. Sla uw reports lokaal op voor uw individuele bewaartermijnen.

  Hoe kan ik mijn documentatieverplichtingen waarborgen?

  Om aan uw documentatieverplichtingen te voldoen, is het belangrijk dat u de door u opgestelde reports regelmatig opslaat en archiveert. De gegevensbasis voor het report is met terugwerkende kracht 3 maanden beschikbaar. Reeds gemaakte reports kunnen tot 6 maanden worden geraadpleegd.

  Hoe zullen mijn gegevens worden verwerkt?

  De bescherming van uw (persoons)gegevens staat bij ons op de hoogste prioriteit. Daarom hebben we de gegevensverwerking rond het gebruik van SmartMonitoring zo transparant mogelijk beschreven in onze privacyverklaring. U vindt onze privacyverklaring in de voettekst van onze website.

  In deze verklaring leggen we uit wie verantwoordelijk is voor de verwerking van uw gegevens, welke gegevens voor welk doel en op welke rechtsgrondslag worden verwerkt, en wie de interne en externe ontvangers van uw gegevens zijn. Onze beschrijving van de gegevensverwerking in SmartMonitoring voldoet strikt aan de richtlijnen van artikelen 13 en 14 van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

  Hoe veilig zijn mijn gegevens?

  Wij hechten grote waarde aan de bescherming van uw gegevens en houden ons aan de voorschriften van de AVG. Voor de veilige overdracht van gegevens gebruiken wij de modernste coderingsmethoden en actuele standaards voor authenticatie en autorisatie. De onderliggende Cloud infrastructuur voldoet onder andere aan de ISO 27001- en ISO 27018-certificeringen.

  Welke cloud wordt gebruikt?

  Gegevens worden uitsluitend binnen de EU op de servers van onze dienstverleners opgeslagen. Wij gebruiken de Azure Cloud van Microsoft. Deze voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen in Europa.

  Gegevenskwaliteit en gegevensbeveiliging

  Dankzij het meetinterval, de gegevensoverdracht en opslag kunnen er latenties optreden in de weergave van het dashboard (tijd- en temperatuurlatentie), met een maximale vertraging van 5 minuten. Als de SmartCoolingHub niet bereikbaar is voor de sensor, zelfs wanneer deze is aangesloten, slaat de sensor de gegevens gedurende maximaal 24 uur op en verstuurt deze zodra de verbinding is hersteld.

  Het meetinterval verschilt tussen de temperatuur- en de deursensor op basis van hun respectievelijke logica. De deursensor maakt gebruik van een schakellogica die gegevens doorgeeft bij elke verandering, terwijl de temperatuursensor een vooraf bepaald meetinterval hanteert (standaard ingesteld op 5 minuten) om de sensorwaarden naar de SmartCoolingHub te verzenden.  © Liebherr Appliances Netherlands B.V. Alle rechten voorbehouden.