veiligheid en betrouwbaarheid op het hoogste niveau

Koel- en vrieskasten voor medische zorg & laboratoria

Koelen voor medische zorg & laboratoria

Aan het bewaren van medicijnen, vaccins, weefsels en andere gevoelige monsters worden zeer hoge eisen gesteld.

Om aan deze eisen te voldoen biedt Liebherr een breed assortiment koel- en vriesapparaten waarbij op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid geen enkele concessie is gedaan. De apparaten uit de MediLine bieden een constant koelvermogen, zijn gemakkelijk te reinigen en snel en eenvoudig te onderhouden. En dat alles bij een zo laag mogelijk energieverbruik.

Waarom geen model voor huishoudelijk gebruik?

Laboratoriumapparaten hebben de voorkeur boven huishoudelijke apparaten en eenvoudige professionele apparaten vanwege de volgende kenmerken:
Temperatuurstabiliteit en veilige opslag

Bij het opslaan van gevoelige stoffen, preparaten etc. zijn strikte limieten voor opslagtemperaturen vereist. De laboratorium koel- en vriesapparaten van Liebherr zijn ontworpen om op alle niveaus in het apparaat een gecontroleerde temperatuur te bieden. Huishoudelijke apparaten zijn bedoeld voor de niet-kritische opslag van voedselproducten en hebben soms geen of slechts een zwak geforceerd luchtsysteem waarbij temperatuurstabiliteit niet kan worden gegarandeerd. Ook reageren de temperatuurdisplays erg traag of tonen alleen de ingestelde waarde en niet de werkelijke binnentemperatuur. Daarbij zijn de koelsystemen van huishoudelijke apparaten niet ontworpen om binnen krappe temperatuurbanden te werken, zeker niet bij intensief gebruik. Wanneer de temperatuur van een laboratoriumapparaat de alarmgrenzen overschrijdt, kan er onmiddellijk een alarm worden geactiveerd, in tegenstelling tot standaard koel- en vrieskasten voor huishoudelijk of professioneel gebruik. Deze hebben veelal geen of een extreem vertraagd extern alarm.

Lab-apparaten met een alarminterface kunnen worden aangesloten op een extern onafhankelijk bewakingssysteem. Dit zorgt voor een hoge mate van veiligheid voor de waardevolle en temperatuurgevoelige inhoud.

Ontwerp

Liebherr laboratorium koel- en vrieskasten zijn ontworpen voor dagelijks gebruik. Zo is het ventilatieontwerp voor ieder model uniek en gebaseerd op de opgewekte warmte die moet worden afgevoerd om ook in gesloten ruimtes een optimale werking te kunnen garanderen. Daarnaast zijn de apparaten gemaakt voor zeer frequente deuropeningen, zijn de draagplateaus geschikt voor hogere belastingen en is de koeltechniek toegerust voor zwaardere operationele eisen. Bovendien bieden laboratoriumapparaten standaard een toegangscode om te voorkomen dat instellingen worden gewijzigd en opgeslagen materialen te beschermen.

Hygiëne

Om gemakkelijk aan de hygiënestandaard in een laboratoriumomgeving te kunnen voldoen, zijn Liebherr-laboratoriumapparaten doorgaans voorzien van verstelbare poten of zwenkwielen (in sommige gevallen optioneel) om onder of achter de apparaten te kunnen reinigen. De geselecteerde robuuste materialen en het eenvoudig te reinigen ontwerp dragen bij aan een optimale hygiëne tijdens het gebruik.

Liebherr laboratoriumapparaten kunnen met gangbare ontsmettingsmiddelen in de hygiëneroutine worden opgenomen.

Certificaten

Voor bepaalde toepassingen is het essentieel om te voldoen aan specifieke richtlijnen met betrekking tot het apparaatontwerp. Voor de opslag van licht ontvlambare materialen moet bijvoorbeeld een ATEX-conform apparaat worden gebruikt om de veiligheid tijdens het gebruik te garanderen.

Apparaten die voldoen aan DIN 58345 zorgen ervoor dat medicijnen zo worden opgeslagen dat de effectiviteit van de inhoud behouden blijft. Alle laboratoriumapparaten kunnen door middel van kwalificatie (IQ / OQ / PQ) worden geïntegreerd in het bestaande kwaliteitsmanagementsysteem. Het aanpassingsvermogen van de apparaten ondersteunt dit proces.

Voor ieder apparaat een kwaliteitstestcertificaat
Het kwaliteitstestcertificaat vertegenwoordigt de temperatuur- en veiligheidstest in onze testfaciliteit en wordt automatisch gegenereerd voor ieder Liebherr laboratorium apparaat. Het certificaat is een weergave van de testresultaten op het moment van de laatste test en heeft daarom geen geldigheidsduur – het documenteert eenvoudig de staat van het apparaat op het moment van de test. Het testcertificaat is standaard bij ieder apparaat bijgevoegd.


© Liebherr Appliances Netherlands B.V. Alle rechten voorbehouden.